Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2011

1η Εγκύκλιος

 http://ekataiosconference2010-el.blogspot.com/

Γ΄ ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ
ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ» ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ «ΕΚΑΤΑΙΟΣ»

Υπό την Αιγίδα του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου

Δήμος Θιναλίων Κέρκυρας 3-6 Ιουνίου 2010

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
Η Ένωση Φοιτητών και Αποφοίτων του Προγράμματος Σπουδών «Ελληνικός Πολιτισμός» του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου «ΕΚΑΤΑΙΟΣ» σε συνεργασία με τον Δήμο Θιναλίων Κέρκυρας διοργανώνει Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα:

«Αναπαραστάσεις Γυναικών σε Έργα Ανδρών Δημιουργών της Μεσογείου»
Στο πλαίσιο των Διεθνών Έμφυλων Πολιτισμικών Σπουδών βρίσκεται σε εξέλιξη η συζήτηση για το πώς οι άνδρες καλλιτέχνες και δημιουργοί αναπαρέστησαν τις γυναίκες στα έργα τους μέσα από τη δική τους οπτική και τις κοινωνικές άμυνες του φύλου τους. Οι αναπαραστάσεις αυτές δεν εξέφραζαν πάντοτε τις πραγματικές συνθήκες που διαμόρφωναν την καθημερινότητα των ίδιων των γυναικών, αλλά βασίζονταν στο πώς οι συγκεκριμένοι δημιουργοί πίστευαν ότι «έπρεπε να είναι γυναίκες. Συχνά σε κάποιες από τις δημιουργίες τους ήταν εμφανής ένας έντονος μισογυνισμός, ωστόσο, η σύγχρονη έρευνα από τη σκοπιά του φύλου χρησιμοποιεί αυτή την καλλιτεχνική παραγωγή, για να ανασυνθέσει το πολλαπλά συσκοτισμένο γυναικείο παρελθόν και να προσθέσει – διευρύνοντας και εκδημοκρατίζοντας την - στην επίσημη ιστορία και ιστορία των γυναικών.
Σκοπός του συνεδρίου είναι, η για πρώτη φορά, συγκροτημένη ανάπτυξη ενός γόνιμου διαλόγου μεταξύ της επίσημης έως τώρα γνώσης και της σχετικής φεμινιστικής άποψης γύρω από τις γυναίκες και το πώς τις αποτύπωσαν οι άνδρες δημιουργοί της Μεσογείου στο έργο τους, καθώς και η συνεισφορά των πορισμάτων του διαλόγου αυτού στη προσπάθεια, που βρίσκεται σε εξέλιξη, προκειμένου να γίνουν ορατές οι ζωές των γυναικών και να ακουστεί και η δική τους φωνή στο πλαίσιο της καλλιτεχνικής κριτικής και, μάλιστα, για ένα σημαντικό για το φύλο τους θέμα, όπως το συγκεκριμένο. Παράλληλα, επιδίωξη του Συνεδρίου αποτελεί η ενθάρρυνση νέων επιστημόνων, ανδρών και γυναικών, ποικίλων ερευνητικών κλάδων να συμμετάσχουν στον επιστημονικό διάλογο και να παρουσιάσουν ανάλογες εργασίες.
Τα Πρακτικά του συνεδρίου, καθώς ευελπιστούμε να καλύπτουν ευρύ φάσμα διεπιστημονικών ανακοινώσεων, θα αποτελέσουν έναν συγκροτημένο και ολοκληρωμένο πυρήνα μεταγενέστερων αναφορών και θα συμβάλλουν στην περαιτέρω προώθηση του έμφυλου προβληματισμού ειδικότερα και των Σπουδών του Φύλου ευρύτερα.

Στο πλαίσιο αυτό σας προσκαλούμε να υποβάλλετε τις προτάσεις σας για ανακοίνωση στην επιστημονική επιτροπή του Συνεδρίου. Η πρότασή σας μπορεί να πραγματεύεται θέματα που εμπίπτουν σε οποιαδήποτε μορφή μεσογειακής καλλιτεχνικής δημιουργίας (π.χ. φιλολογία, αρχαιολογία, τέχνες, συμπεριλαμβανομένου και του κινηματογράφου)
Μπορείτε να υποβάλλετε περίληψη έκτασης 250-300 λέξεων (επισύναψη) ηλεκτρονικά στην ακόλουθη διεύθυνση με την ένδειξη «ΕΚΑΤΑΙΟΣ, 2010» μέχρι την 10ή Ιανουαρίου 2010:
info@ekataios.gr
Η επιστημονική επιτροπή του Συνεδρίου θα σας ενημερώσει για την αποδοχή της περίληψης μέχρι την 28η Φεβρουαρίου 2010. Οι εισηγητές και οι εισηγήτριες καλούνται να εγγραφούν έγκαιρα μέχρι και την 30/03/2009.

Τα έξοδα διαμονής και διατροφής των συνέδρων εισηγητών και εισηγητριών θα καλυφθούν από την Οργανωτική Επιτροπή.

Γλώσσες Συνεδρίου
Ελληνική και Αγγλική

Διαδικασία εγγραφής
Καταθέστε το χρηματικό ποσό για την εγγραφή σας στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας και στον λογαριασμό 463/480004-42, καθώς και σε IBAN GR0901104630000046348000442 ETHNGRAA. Στην απόδειξη κατάθεσης να είναι ευανάγνωστο το όνομα της καταθέτριας/η. Στείλτε την απόδειξη κατάθεσης και το δελτίο εγγραφής ταχυδρομικά στη διεύθυνση:
Ιων. Δραγούμη 42 Τ.Κ. 68 100 Αλεξανδρούπολη

Κόστος εγγραφής
Εισηγήτριες/τές: 70 € (εγγραφή μέχρι 30/3/2009)
Σύνεδροι: 50 €
Φοιτητήτριες/ές (προπτυχιακές/οί, μεταπτυχιακές/οί, υποψήφιες/οι διδάκτορες): 20 €

Για τυχόν απορίες μπορείτε να απευθύνεστε στη Γραμματεία του Συνεδρίου:
τηλ. : 6981095278 κ. Κωνσταντίνα Παπάζογλου, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aeriko001@hotmail.com

Για την Επιστημονική Επιτροπή
Μαρία Γκασούκα, Πανεπιστήμιο Αιγαίου
Αναστασία Σιώψη, Ιόνιο Πανεπιστήμιο
Ιωάννα Παπαδοπούλου, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο
Τσούμας Ιωάννης, Α. Τ.Ε.Ι. Αθηνών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου